NFT-kopen.nl

Net als cryptocurrencies komen er natuurlijk steeds meer nieuwe NFT’s en NFT collecties bij. Als je handelt in NFT’s of wilt gaan handelen in NFT’s is het wel zo handig als je op de hoogte bent van nieuwe NFT projecten en je een beetje bekend bent met de nieuwe NFT’s van 2023.

In dit artikel gaan we dan ook een kijkje nemen naar alle nieuwe NFT’s en NFT projecten en kijken waarom deze nu zo uniek zijn en waarom je er misschien wel in zou kunnen investeren.

Populaire NFT’s 2023

Welke NFT collecties zijn populair in 2023? Hieronder worden er drie besproken:

  1. Invisible Friends
  2. Crypto Baristas
  3. MekaVerse

1. Invisible Friends

Invisible Friends projectDe Invisible Friends NFT collectie is ontworpen door grafisch vormgever Markus Magnusson en telt 5000 verschillende onzichtbare lopende mannetjes. Qua design lijken de NFT’s een beetje op die van de Bored Ape Yacht Club, echter zijn ze een (heel) stuk goedkoper.

Het Invisible Friends project is nog maar een paar weken oud, maar heeft al direct ontzettend veel fans en volgers weten te krijgen, namelijk 250,000 Discord volgers en 370,000 Twitter volgers.

Naar onze mening zou het nog eens heel goed kunnen dat de Invisible Friends NFT’s binnen de kortste keren aardig in waarde zullen gaan stijgen. Het is dus een interessante en veelbelovende NFT collectie om je eens in te verdiepen.

In dit artikel gaan we dan ook een kijkje nemen naar alle nieuwe NFT’s en NFT projecten en kijken waarom deze nu zo uniek zijn en waarom je er misschien wel in zou kunnen investeren.

2. Crypto Barista’s

Crypto barista'sEen van de meest veelbelovende NFT collecties van 2023 is ongetwijfeld Crypto Barista’s. Je hoeft geen koffieliefhebber te zijn om te snappen dat dit NFT’s zijn die met koffie te maken hebben.

De NFT collectie bestaat namelijk uit 60 verschillende barista’s en de opbrengst van de verkoop van de NFT’s zal gebruikt worden om fysieke koffiehuizen te realiseren.

Door Crypto Barista NFT’s te kopen zal je korting krijgen bij deze koffiehuizen en ben je gedeeltelijk eigenaar van de ”Barista Bank”. Dit is een pot met geld die apart wordt gezet door de oprichters van Crypto Barista om de keten uit te breiden en om cacaoboeren te steunen.

Volgend Dan Hunnewell, eigenaar van Coffee Bros en het Crypto Barista project, is het doel van Crypto Barista’s om een community op te bouwen van mensen die van kunst, ondernemerschap en natuurlijk koffie houden.

Zijn visie is om naast een koffiehuis franchise ook eigen koffiesmaken te lanceren, en dat dan natuurlijk weer met behulp van de blockchain, waar het eigenaarschap van deze nieuw ontwikkelde smaken op geregistreerd zal worden.

3. MekaVerse

MekaverseMisschien ben je wel bekend met de Transformers. Mocht dit niet het geval zijn: Transformers zijn een soort levende robots die kunnen transformeren in auto’s en gevechtsvoertuigen.

Het is een van Hasbro’s best verkopende franchises aller tijden en menigeen persoon is er als kind helemaal dol op geweest. MekaVerse is een NFT project dat nogal veel weg heeft van de transformers. In totaal telt de NFT collectie 8888 verschillende ”Meka’s”, wat een soort Transformers zijn.

Het MekaVerse project is opgericht door Mattey en Matt B, twee goede vrienden (of matties) die beiden 3D kunstenaars zijn.

Uiteindelijk is het doel de Meka’s zichtbaar op de NFT’s te gaan printen met 3D printers, om zo hoogwaardig Meka-speelgoed te ontwerpen voor kinderen. Naast speelgoed wilt het duo ook kleding en televisieprogramma’s gaan uitbrengen.

Welke NFT’s zijn momenteel populair?

Nu we het gehad hebben over de veelbelovende NFT’s van dit jaar, gaan we kijken naar welke NFT’s op dit moment interessant zijn, oftewel: welke NFT wordt populairder? 

Om het leuk en betaalbaar te houden gaan we het even niet hebben over Beeple’s the First 5000 Days of Bored Ape Yacht Club NFT’s, aangezien niet iedereen die zomaar even uit de mouw kan schudden.

De volgende drie NFT’s worden toegelicht:

  1. Doodles NFT
  2. Axie Infinity
  3. Pepsi Mic Drop

1. Doodles NFT’s

Doodles NFTDe NFT’s van het Doodle NFT project worden steeds populairder onder NFT traders. Hoewel de meeste Doodle NFT’s ongeveer 1 ETH kosten, zijn er ook enkele Doodles die voor aanzienlijk minder over de toonbank gaan, waardoor ze toch redelijk betaalbaar zijn en je ze aan je NFT collectie zou kunnen toevoegen.

De Doodles NFT collectie is ontworpen door drie bekende NFT kunstenaars: Scott martin, die digitale kunstwerken heeft gemaakt voor Google, Snapchat en Whatsapp, Evan keast en Jordan Castro. De laatste twee NFT kunstenaars maakten ieder deel uit van CryptoKitties, een andere zeer bekende NFT collectie.

Op dit moment staat de Doodle NFT collectie in de top 10 NFT collections op OpenSea, wat wil zeggen dat de waarde van deze NFT’s waarschijnlijk nog flink zal toenemen, aangezien mensen niet graag hun Doodle NFT’s verkopen.

2. Axie Infinity NFT’s

Axie Infinity NFT'sAxie Infinity is een razend populair crypto NFT spel, waarbij spelers echt geld kunnen verdienen door het spel te spelen. Dit concept wordt play 2 earn genoemd en wordt door steeds meer gaming maatschappijen toegepast.

Het spel lijkt een beetje op pokemon. Je stelt namelijk een team samen van grappige beestjes, de Axies genaamd, waarmee je moet vechten tegen andere teams.

Het kost Axie tokens om Axies te kopen in het spel en via een andere token, de Love Potion genoemd, kan je deze beestjes laten evolueren.

Alle Axies komen in de vorm van NFT’s en je zult dus eerst moeten investeren in de NFT’s voordat je een goed team Axies kan samenstellen in game.

Op dit moment spelen zo’n 2 miljoen mensen wereldwijd het Axie Infinity spel en hier zullen naar verwachting alleen nog maar meer spelers bij komen.

Als je dus wilt investeren in NFT’s, kunnen Axie Infinity NFT’s interessante NFT’s zijn om je eens in te verdiepen en je kunt er afhankelijk van je budget wellicht een of meerdere aanschaffen.

3. Pepsi Mic Drop NFT’s

Pepsi Mic drop NFT'sWe kennen natuurlijk allemaal Pepsi wel van de frisdrank, maar lang niet iedereen is op de hoogte van het feit dat Pepsi een hele eigen NFT collectie heeft. Deze NFT collectie heet de Pepsi Mic Drop collectie en bestaat uit microfoons in dezelfde kleuren als het Pepsi-logo: rood, blauw en wit.

Er zijn 1893 verschillende Pepsi Mic Drop NFT’s met uiteenlopende prijzen en ook dit zijn vrij interessante NFT’s om in te handelen.

NFT collecties koop je hier

Er zijn tegenwoordig heel veel zogenoemde NFT Marketplaces waar je kunt handelen in NFT’s. Echter zijn lang niet al deze NFT marketplaces te vertrouwen.

Je wilt natuurlijk niet beroofd worden van je crypto en wij raden om deze reden dan ook aan voor de zekerheid enkel NFT’s te kopen en verkopen op de volgende handelsplatformen:

  1. Binance
  2. Sorare
  3. OpenSea

Binance NFT Marketplace

SeascapeDe Binance NFT Marketplace is onderdeel van de Binance cryptocurrency exchange en is een van de grootste en veiligste NFT Marketplaces ter wereld. Je kunt hier NFT’s kopen, verkopen, bieden op NFT veilingen of je eigen NFT’s of NFT collectie verkopen.

Hoewel je de meeste NFT’s uit je NFT collectie wel kunt verkopen via Binance NFT Marketplace, kun je geen zelfgemaakte NFT’s verkopen of NFT’s minten op Binance. Binance werkt op dit moment namelijk enkel samen met geverifieerde NFT kunstenaars. 

Sorare NFT Marketplace

Sorare Als je fan bent van voetbal, ben je bij Sorare aan het juiste adres. Dit is namelijk voornamelijk een NFT marketplace voor voetbal-gerelateerde NFT’s. Je kunt op Sorare een vorm van fantasy football spelen, waarbij je een team samenstelt van je voetbal NFT’s en het opnemen tegen teams van andere NFT verzamelaars.

 

OpenSea NFT Marketplace

OpenSea OpenSea is verreweg de grootste NFT marketplace ter wereld. Op OpenSea kun je zowel NFT’s kopen, verkopen en veilen als je eigen NFT’s minten en te koop aanbieden. OpenSea is een decentralized platform, wat wil zeggen dat je geen persoonsgegevens hoeft in te vullen om er aan de slag te gaan in de handel in NFT’s.

Let er wel op dat alle NFT’s in Ethereum verhandeld worden en dat je genoeg ETH op je wallet hebt staan om de gas fees te kunnen betalen die er bij de handel in NFT’s komen kijken.

Conclusie

NFT’s zijn over het algemeen nog een vrij nieuw fenomeen. Er liggen nog kansen voor het oprapen genoeg als je het ons vraagt en de meeste NFT’s zijn nog helemaal niet ”te duur”.

Hoewel het je in eerste instantie misschien niet aanstaat (veel) geld te betalen voor een gif bestandje, moet je erbij stil staan dat je er feitelijk al meer voor terug krijgt dan wanneer je het geld in cryptocurrencies zou investeren.

Hier komt bij dat het eigenlijk net zo is met investeren in aandelen of crypto: als je investeert in de juiste NFT, wordt deze alleen maar meer waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *