NFT-kopen.nl

Het zou goed kunnen dat je al wel eens van het minten van een NFT gehoord hebt en je je afvraagt: wat is een NFT minten nu weer of wat betekent een NFT minten, welnu, in dit artikel zullen we je haarfijn uitleggen wat een NFT minten is, hoe je een NFT minten kunt, wat het minten van een NFT kost en dergelijke.

Wat is een NFT minten? – Uitleg

Naast het kopen van NFT, denken veel mensen dat het maken en ontwerpen van een NFT het minten van een NFT is. Dit is niet het geval. Een NFT minten betekent namelijk dat je een wallet adres koppelt aan een digitaal kunstwerk en daarmee het eigenaarschap op de blockchain vastlegt.

Hoe mint je een NFT

Hoewel een NFT minten bij iedere NFT Marketplace weer net even anders werkt, verloopt het proces van het minten van een NFT over het algemeen een beetje hetzelfde. Om succesvol een NFT te minten doe jte het volgende:

1. Maak een wallet aan en verbindt deze

Om te beginnen met het minten van NFT’s moet je eerst een crypto wallet aanmaken en deze koppelen aan een NFT Marketplace. Bij iedere NFT Marketplace werkt dit een beetje hetzelfde. Je klikt op het portemonnee-icoontje rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens of op Create of op Connect / Link Wallet.

Je zult op dit moment gevraagd worden een QR-code te scannen met je smartphone of de wallet software te downloaden op je computer.

Het hangt er een beetje vanaf welke wallet je wilt gebruiken hoe het aanmaken van een wallet precies zal gaan, maar dit moet een beetje voor zichzelf spreken. Volg gewoon de eenvoudige instructies van de NFT Marketplace op het scherm.

Wanneer je eenmaal je crypto wallet hebt aangemaakt, kun je deze koppelen aan de NFT Marketplace en hier je profiel aanmaken.

2. Ethereum kopen

Als je aan de slag wilt gaan met het minten van NFT’s, zul je eerst Ethereum of ETH moeten hebben op de crypto wallet die verbonden is met je NFT Marketplace profiel.

Bijna alle NFT’s worden namelijk in Ethereum verhandeld, hoewel er tegenwoordig ook wel sommige NFT’s in Solana verhandeld worden. Ethereum is duur in gebruik, aangezien je altijd de zogenoemde gas fees zal moeten betalen tijdens iedere transactie.

Solana is een stuk goedkoper om te gebruiken, maar zoals we net al vertelden, de meeste NFT’s worden enkel verhandeld in ETH. Zorg dus dat je genoeg Ethereum op je NFT Marketplace crypto wallet hebt.

Mocht je deze Ethereum nog niet hebben, dan kun je deze eenvoudig kopen met iDEAL op fiat-to-crypto gateway sites zoals Bitvavo.

3. Verzend Ethereum van je exchange wallet naar je NFT Marketplace wallet

Wanneer je eenmaal Ethereum hebt, dan wel op een exchange wallet, dan wel op een andere wallet, is het tijd om deze Ethereum te versturen naar je NFT wallet.

Om dit te doen vul je het ontvangstadres van je NFT Marketplace ETH wallet in tijdens het verzenden van je Ethereum vanuit je exchange of andere wallet.

4. Je NFT minten

Je NFT minten is vrij eenvoudig. Bij de meeste NFT Marketplaces heb je gewoon een create knop ergens waar je op klikt en waar je vervolgens de mogelijkheid hebt een bestand te uploaden.

Als je dit gedaan hebt, zal de NFT Marketplace het bestand voor je omzetten in een NFT. Houd er rekening mee dat dit een ETH-transactie is en dus gas fees kost.

5. Je NFT te koop aanbieden

Je zal vlak na het minten van je NFT de optie hebben je NFT te koop aan te bieden. Klik op je net gemaakte NFT en stel in of je er een vaste prijs voor wilt hebben of dat je de NFT ter veiling aanbiedt.

Als je je NFT voor een vaste prijs aan wilt bieden, bepaal deze prijs dan goed, aangezien je bij de meeste NFT Marketplaces deze vraagprijs niet meer kunt wijzigen achteraf. In sommige gevallen kun je de vraagprijs van je NFT wel wijzigen, maar enkel als je weer gas fees betaalt.

6. Je NFT collectie beheren

Wanneer je eenmaal je eerste NFT te koop hebt gezet, is het tijd om meerdere NFT’s te uploaden, zodat je begint met het aanleggen van je eigen NFT collectie. Ook kun je al op zoek gaan naar potentiële klanten via discord, reddit en andere kanalen.

Wanneer iemand biedt op een van je NFT’s of een NFT van je koopt, dan zul je hier een melding van krijgen. Je kunt de transactiedata van de verkoop inzien via je je NFT Marketplace account.

Let er op dat de NFT Marketplace kosten in rekening brengt voor het verkopen van je NFT’s. De Ethereum of Solana die je van kopers van je NFT’s ontvangt, krijg je in je NFT Marketplace wallet uitbetaald.

Platformen om NFT’s te minten

Hoewel er aardig wat NFT Marketplaces zijn, raden wij enkel Binance, Sorare en OpenSea aan. Dit zijn de drie betrouwbaarste NFT Marketplaces die ook nog eens de laagste kosten in rekening brengen voor het handelen in NFT’s.

NFT’s minten op Binance

Binance NFT marketplace

Op de Binance NFT Marketplace kun je NFT’s kopen en verkopen en direct uitbetaald krijgen op je Binance exchange wallet of hiermee betalen voor de aankoop van NFT’s.

Begin direct met NFT’s minten op Binance.

NFT’s minten op Sorare

Sorare

Op de Sorare NFT Marketplace kun je voornamelijk handelen in voetbalgerelateerde NFT’s. Ook kun je fantasy football games spelen tegen andere NFT verzamelaars met je opgebouwde NFT collectie.

Begin direct met NFT’s minten op Sorare.

 

NFT’s minten op OpenSea

OpenSea

OpenSea is ‘s werelds grootste decentralized NFT Marketplace. Je kunt hier NFT’s kopen en verkopen zonder tussenkomst van een centrale derde partij en een account aanmaken zonder jezelf te hoeven legitimeren.

Begin direct met NFT’s minten op OpenSea.

Wat zijn de kosten om een NFT te minten?

De kosten die je betaalt om een NFT te minten verschillen. Deze kosten hangen namelijk af van het formaat van het bestand dat je tot NFT wilt maken en van ‘’hoe druk het op dat moment op de blockchain is.’’

Je ziet altijd duidelijk hoeveel ETH je moet betalen aan gas fees om een NFT te minten. Als deze op een bepaald moment te hoog zijn, kun je het op een later tijdstip nog eens proberen.

Vaak brengen de NFT Marketplaces ook nog een percentage in rekening op iedere verkoop. Dit percentage ligt doorgaans tussen de 2 en 5 procent.

Conclusie

Iedereen kan zijn of haar eigen NFT’s maken en te koop aanbieden op een NFT Marketplace door een bestand tot NFT te minten. Dit proces kost geld, wat in Ethereum betaald moet worden. Deze kosten worden gas fees genoemd.

Vrijwel alle handel in NFT’s gaat in Ethereum. Om te handelen in NFT’s moet je dus een Ethereum wallet hebben die gekoppeld is aan je NFT Marketplace account.

Je kan aan Ethereum komen door dit te kopen met iDEAL op sites zoals Bitvavo en Binance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *