NFT-kopen.nl

Als je er over na zit te denken te gaan handelen in NFT’s, heb je ongetwijfeld al wel eens de naam Binance horen vallen of misschien zelfs al gehoord van de Binance NFT Marketplace.

De Binance NFT Marketplace, de naam zegt het al een beetje, is de NFT marktplaats van Binance. Oftewel, waar je NFT’s en NFT-collecties kunt kopen en verkopen en zelf NFT’s minten.

Binance is ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange. Uiteraard gaat Binance met de tijd mee, dus heeft het platform sinds vorig jaar een eigen NFT Marketplace.

Vrijwel iedere NFT trader maakt gebruik van deze NFT Marketplace omdat deze heel veel bezoekers trekt en omdat je NFT wallet ervan direct gekoppeld is aan je Binance exchange wallet.

In deze Binance NFT gids gaan we onze Binance NFT ervaringen delen en je precies vertellen waarom het nu zo handig is om de Binance NFT Marketplace te gebruiken om te handelen in NFT’s.

NFT kopen op Binance

Als je graag wilt handelen in NFT’s, dan is een NFT kopen op Binance zo een slecht idee nog niet. Ten eerste kent vrijwel iedereen wel Binance en aangezien het een gereguleerde crypto exchange is, is het dus een groot en betrouwbaar handelsplatform voor NFT’s.

Binance NFT marketplace

 

Hier komt bij dat Binance een van de laagste kosten in rekening brengt onder alle NFT Marketplaces. Binance brengt namelijk maar 1% trading fee in rekening, terwijl andere NFT Marketplaces 2,5% en meer aan trading fees in rekening brengen.

Binance is niet alleen een plek om goedkoop NFT’s te kopen. Het is ook gewoon heel handig, aangezien je Binance NFT wallet direct gekoppeld is aan je Binance exchange wallet. Je kunt dus eenvoudig je NFT’s omzetten in crypto en vice versa en deze crypto vervolgens verhandelen voor de crypto die je uiteindelijk wilt hebben.

Ook kun je je crypto omwisselen voor euro’s via Binance, echter gaat het opnemen van deze euro’s naar bijvoorbeeld je bankrekening op dit moment lastig voor inwoners van de Europese Unie.

NFT’s kopen op Binance kan op verschillende manieren. Zo kun je NFT’s kopen voor een vaste prijs, bieden op een NFT via een veilingmodel of een mystery box kopen. De Binance mystery boxes hebben veel weg van de zogenoemde ‘’loot boxes’’ die je ook hebt bij video games.

Je koopt simpelweg een NFT Mystery Box en hoopt er dan op dat er een waardevolle NFT in zit. Dit kan het geval zijn, maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat je geen waardevolle NFT in je Mystery Box aantreft.

Je kunt via Binance niet alleen NFT’s en NFT-collecties kopen. Zo kun je met Binance NFT coins en NFT tokens kopen, zoals Decentraland, Sand Box en Axie Infinity, maar hierover later in de Binance NFT Marketplace review meer.

Stap voor stap uitgelegd hoe je een NFT koopt op Binance

 1. Ga naar de Binance website en registreer een Binance account.
 2. Koop Ethereum op Bitvavo, Bitcoin Meester of een andere fiat-to-crypto site en stort dit op je Binance exchange wallet.
 3. Navigeer naar de Binance NFT Marketplace.
 4. Selecteer de NFT die je wilt hebben.
 5. Klik op Buy Now, en daarna op Confirm Purchase.
 6. Ga naar Collections om je zojuist gekochte Binance NFT te bekijken.

Voor- en nadelen

Voordelen:

 • Binance is een bekend en gereguleerd platform.
 • Je NFT wallet en account is direct gekoppeld met je Binance exchange account.
 • De mogelijkheid zowel NFT’s als NFT coins te kopen en verkopen.
 • De mogelijkheid NFT’s te kopen tegen een vast bedrag, te bieden op NFT’s en Mystery Boxes te kopen.
 • Lage transactiekosten

Nadelen:

 • Handelen op Binance is niet anoniem. Je moet veel persoonsgegevens invullen en je legitimeren om een account aan te maken.
 • Je dient Binance Trust Wallet te gebruiken in plaats van je eigen NFT wallet.
 • Je kunt lastig crypto omzetten naar fiat en dit opnemen via de Binance exchange.
 • Soms zit er geen waardevolle NFT in je gekochte Mystery Box.

Binance ervaringen

Onze eigen Binance ervaringen zijn zeer positief. Wij maken dan ook al enkele jaren gebruik van de Binance exchange en sinds kort ook van de Binance NFT Marketplace. Wij vinden het handiger om deze NFT Marketplace te gebruiken dan bijvoorbeeld die van Sorare.

Dit heeft natuurlijk enkele redenen. Ten eerste is Binance goedkoper dan de meeste andere NFT Marketplaces. Iedere goede trader weet dat minder kosten meer winst betekent. Daarnaast is het gewoon ontzettend handig dat je direct vanaf je Binance exchange wallet kunt betalen voor de NFT’s en dat je niet helemaal een externe wallet hiervoor hoeft te gebruiken.

Op deze manier heb je namelijk bijna niet meer door dat je eigenlijk handelt in NFT’s in Ethereum. Qua aanbod zit Binance naar onze ervaring een beetje tussen Sorare en OpenSea in. Op de Binance NFT Marketplace zijn veel meer NFT’s te verhandelen dan op Sorare, maar wel minder dan op OpenSea.

Marketplace

 

De Mystery Box feature op Binance is wel geinig, maar voor ons niet echt een game changer. Al met al steekt de Binance NFT Marketplace gewoon goed in elkaar en handelen wij graag in NFT’s op deze NFT Marketplace.

Binance wallet gebruiken

Je Binance wallet gebruiken is erg eenvoudig. Alles wat je maar hoeft te doen is een Binance account aanmaken en zorgen dat je hier ETH, BNB of BUSD op stort. Dit zijn namelijk de drie meest gangbare cryptovaluta om NFT’s mee te kopen op Binance. Aangezien je Binance wallet gekoppeld is aan je NFT wallet, kun je vervolgens gewoon direct handelen in NFT’s.

Wij raden aan voor de zekerheid een 2 factor authentication in te stellen voor je Binance account, zodat je niet onverhoopt slachtoffer kunt worden van phishing aanvallen of andere vormen van cybercriminaliteit.

Ook is het niet aan te raden al je crypto op je Binance wallet te laten staan. Ons advies is hier enkel de crypto op te bewaren waarin je actief handelt en de rest op te slaan op een offline hardware wallet zoals een Ledger Nano X, Trezor Model T of Keep Key device.

NFT coins Binance

Naast enkel handelen in NFT’s en NFT-collecties is er ook de mogelijkheid NFT coins te kopen op Binance. Met Binance NFT coins bedoelen wij NFT crypto’s die gebruikt worden in diverse metaverse games om NFT’s te kopen of andere virtuele goederen.

Enkele voorbeelden van NFT coins die je kunt verhandelen op Binance zijn:

 • MANA, de native token van Decentraland waarmee diensten en goederen in de metaverse worden betaald.
 • SAND, native tokens die je in The Sandbox kunt gebruiken om virtuele stukken land te kopen.
 • Axie Infinity, het betalingsmiddel om wezentjes genaamd Axies te kopen in het populaire play-2-earn spel Axie Infinity.

Gaming NFT

NFT verkopen op Binance

Om een NFT te verkopen op Binance heb je eigenlijk twee opties. Je kunt een NFT verkopen voor een vaste prijs of een veiling opzetten voor je NFT. Als het gaat om een NFT die je eerder gekocht hebt van iemand anders, werkt het vrij eenvoudig. Je klikt gewoon op List NFT en stelt een prijs in waarvoor je deze wilt verkopen of ter veiling aanbieden.

Mocht je je eigen NFT ontworpen hebben, dan klik je op Create NFT. Vervolgens wacht je af tot je de melding krijgt: Minting Completed en klik je vervolgens op List NFT. Ook bij een eigengemaakte NFT heb je de mogelijkheid deze ter veiling aan te bieden of voor een vaste prijs te verkopen.

Tot slot

Handelen in NFT’s op de Binance NFT Marketplaces is zoals je in dit artikel hebt geleerd totaal niet moeilijk. Een NFT kopen op Binance of je eigen NFT’s verkopen op Binance is een fluitje van een cent en het enige wat je hoeft te doen is een Binance account aanmaken en zorgen dat je hier Ethereum, BNB of BUSD op stort.

Vervolgens kun je er dan voor kiezen de nieuwste NFT’s te verhandelen of je eigen NFT’s minten. Als je er niet vies van bent op z’n tijd een gokje te wagen, zou je je geluk kunnen beproeven door een Binance Mystery Box te kopen.