NFT-kopen.nl

Je hebt de laatste tijd ongetwijfeld gehoord dat er NFT’s voor grote bedragen over de toonbank gaan. De kans is dan ook groot dat als je op deze pagina terecht bent gekomen je wilt weten hoe je zelf een NFT maken kunt, wat de kosten zijn van het maken van een NFT en hoe het precies allemaal in zijn werking gaat.

Wij zullen je dan ook in dit artikel uitleggen hoe je NFT kunst maken kunt en deze kan verkopen op een NFT Marketplace.

Hoe zelf een NFT maken?

NFT makenZeker voor de kunstenaars onder ons die (nog) niet zo handig met de computer zijn, kan het hele NFT maken gebeuren lastig overkomen in het begin. Echter is niets minder waar en is zelf NFT kunst maken helemaal nog niet zo ingewikkeld.

Er zijn een aantal stappen die je dient te doorlopen voordat je zelf een NFT kunt maken.

NFT kunst maken – Je eigen NFT creëren

Allereerst dien je te bepalen wat voor soort digitaal kunstwerk je gaat maken. NFT’s kunnen gemaakt worden van ieder bestandstype. Dit betekent dus dat je niet perse een digitale tekening of schilderij hoeft te maken.

Je kunt ook een muziekfragment of videobestand tot een NFT maken. Eigenlijk kan je dus van allerlei soorten multimedia wel een NFT maken, zolang het maar uniek is.

Het bestand wat je later in dit NFT maken stappenplan zal gaan omzetten tot NFT kun je geheel naar eigen wens zelf maken in bijvoorbeeld Photoshop, Adobe Creative Studio of FL Studio.

NFT maken en verkopen – Uitleg

Als je eenmaal klaar bent met het ontwerpen van het bestand wat je als NFT wilt gaan verkopen, zijn er eigenlijk drie dingen die je moet doen. Ethereum bij de hand hebben, een NFT Marketplace uitkiezen en je NFT minten.

Ethereum kopen

De handel in NFT’s verloopt hoofdzakelijk in de cryptocurrency Ethereum. Dit wilt dus zeggen dat je een Ethereum wallet zal moeten hebben, waarop mensen je kunnen betalen voor je NFT’s.

Daarnaast is er sprake van zogenoemde gas fees. Dit is een klein bedrag aan Ethereum wat je dient te betalen aan de NFT Marketplace voor het te koop aanbieden van jouw NFT of NFT collectie.

Helaas werkt het zo dat de NFT Marketplace niet pas kosten in rekening brengt als je NFT verkocht wordt. Je dient de NFT Marketplace al een klein bedrag te betalen nog voordat je NFT verkocht wordt, enkel en alleen om je NFT te koop aan te mogen bieden.

Nu kan het dat je je afvraagt waarom dit zo is. NFT marketplaces brengen deze gas fees in rekening omdat het in feite gewoon gaat om een Ethereum transactie op de blockchain, alleen met het digitale kunstwerk erbij gevoegd.

Om de transactie te verifiëren op de blockchain zijn er Ethereum miners nodig, die beloond worden met een fractie van de totale transactie. Simpel gezegd kost het te koop aanbieden van een NFT je dus een klein beetje geld. Bereken dit dus in in de verkoopprijs van je NFT.

Je kunt Ethereum eenvoudig kopen vanaf €10 met iDEAL op sites zoals Bitvavo en Binance. Vaak krijg je er al dan direct een Ethereum wallet bij. Deze Ethereum wallet moet je koppelen aan je NFT wallet.

Een NFT Marketplace uitzoeken

Wanneer je eenmaal een NFT wallet hebt, is het tijd om een NFT Marketplace uit te zoeken waar je je een NFT te koop aan gaat bieden. Er zijn ontzettend veel NFT Marketplaces, maar deze zijn lang niet allemaal even betrouwbaar.

Er zijn drie NFT Marketplaces die wij onze bezoekers aanraden te gebruiken. De NFT Marketplaces waar je het beste je NFT’s verkopen kunt zijn Binance, Sorare en OpenSea. Dit zijn de meest veilige en betrouwbaarste NFT Marketplaces, waar je ook nog eens de grootste kans hebt je NFT te verkopen.

Binance NFT Marketplace

Binance NFT marketplaceDe voornaamste NFT Marketplace is de Binance NFT Marketplace. Deze NFT Marketplace wordt door miljoenen mensen dagelijks bezocht, brengt de minste kosten in rekening en is gekoppeld aan je Binance Exchange account.

Als je dus een NFT verkoopt op Binance, komt het geld (Ethereum) direct op je Binance Exchange account terecht, vanwaar je het direct kunt omwisselen in euro’s of in een andere cryptocurrency naar keuze.

Registreer je GRATIS bij Binance om jouw eerste NFT online te zetten.

Je zelfgemaakte NFT Minten

Op iedere NFT Marketplace heb je ergens een grote Create knop. Door op deze knop te klikken kun je een zelfgemaakt bestand omzetten in een NFT. Dit wordt een NFT minten genoemd.

Zoals we dus hierboven al even kort hebben uitgelegd, kost dit minten van een NFT een beetje Ethereum. Wanneer je NFT eenmaal gemint is, stel je een vaste verkoopprijs in voor je NFT of biedt je deze ter veiling aan. Vanaf dit moment staat je NFT live op de marktplaats en kunnen andere mensen deze bekijken en eventueel kopen.

Tip: Bepaal de verkoopprijs van je NFT goed. Deze kun je niet meer wijzigen op een later tijdstip. Als je besluit de prijs van je NFT te wijzigen, zul je deze van jezelf moeten kopen en daarna weer te koop aanbieden. Dit kost je dus weer extra Ethereum.

Kosten NFT maken

NFT mintenHet maken van een NFT kost in wezen niets, tenzij je de kosten van het bewerkingsprogramma wat je gebruikt meetelt. Het is het minten van een NFT wat geld kost. Oftewel het te koop aanbieden van je NFT.

De exacte kosten van het minten van een NFT verschillen. Het ligt er maar net aan hoe groot het bestand is wat omgezet moet worden naar een NFT en ‘’hoe druk het op het moment van het minten op de blockchain is.’’

Hoe meer transacties er plaatsvinden op de blockchain, hoe meer Ethereum het kost om een NFT te minten. Eventueel zou je kunnen overwegen een NFT te minten op de Solana blockchain om te besparen op de te betalen gas fees.

Vragen en Antwoorden

  • Hoe kun je snel een NFT opzetten?

Je kunt snel zelf NFT opzetten door Ethereum te kopen, vervolgens een Ethereum wallet te koppelen aan je NFT Marketplace account en dan bestanden om te zetten tot NFT’s, oftewel het minten van NFT’s.

  • Is het duur om zelf een NFT te maken?

Met de relatief hoge prijs van Ethereum op dit moment en de bijbehorende te betalen gas fees in Ethereum om NFT’s te minten, is het zelf maken van een NFT verre van gratis.

  • Hoe verkoop ik mijn zelfgemaakte NFT?

Je verkoopt je zelfgemaakte NFT door deze te minten en vervolgens te koop of ter veiling aan te bieden op een NFT Marketplace. Wanneer je NFT verkocht wordt, zal je uitbetaald worden in Ethereum op je NFT wallet.

Tot slot…

Je eigen NFT kunstwerken maken en deze te koop aanbieden is zo lastig nog niet. Echter is het niet gratis en kost het je dus een beetje geld om je NFT’s te koop aan te bieden. Aan de andere kant kun je het zo zien dat je geen huur hoeft te betalen voor een atelier of kunstgalerie.

Als je ziet hoeveel mensen betalen voor NFT’s, kan het nog best de moeite waard zijn je zelfgemaakte NFT kunstwerken aan de man te brengen op NFT Marketplaces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *