NFT-kopen.nl

Als je van plan bent te gaan handelen in NFT’s, NFT’s te verzamelen of je eigen NFT’s te gaan verkopen, heb je natuurlijk wel eerst een NFT wallet nodig. NFT’s worden doorgaans namelijk niet met cash geld of met euro’s gekocht, maar met cryptocurrencies.

Een NFT wallet ondersteunt de cryptocurrencies en de blockchain protocollen die NFT’s gebruiken. Aangezien de meeste NFT’s verhandeld worden in Ethereum, dien je dus een Ethereum wallet te hebben voordat je kunt handelen in NFT’s.

Hoe werkt een NFT wallet?

Eigenlijk is de naam NFT wallet nog best misleidend. Je bewaart namelijk je NFT’s of cryptocurrencies niet op je NFT wallet. Een NFT wallet geeft je alleen toegang tot je NFT’s en cryptocurrency, die zich op de blockchain bevinden. De NFT wallet geeft je hier toegang toe via je zogenaamde private key.

Je private key is een wallet adres wat je aan niemand anders moet geven, aangezien deze andere mensen anders toegang hebben tot de NFT’s en de cryptocurrency die je bewaart op je NFT wallet. Er zijn verschillende NFT wallets, sommige veiliger dan andere.

De beste NFT wallets

Wanneer je op zoek gaat naar de beste NFT wallet voor jou, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Compatibiliteit met de NFT Marketplaces waar je NFT’s gaat kopen of te koop aanbieden. Zorg ervoor dat je altijd een NFT wallet kiest die je eenvoudig kunt gebruiken op NFT Marketplaces.
  • Beveiliging. Het is natuurlijk wel zo verstandig als je gebruik maakt van een veilige NFT wallet of betrouwbare NFT wallet. Wanneer het om cryptocurrencies gaat is veiligheid misschien wel het allerbelangrijkste.
  • Gebruiksvriendelijkheid. Het is handig als je gekozen Ethereum wallet voor NFT gebruiksvriendelijk is. Dit wil zeggen dat deze wallet idealiter een eenvoudige user interface heeft, zodat het handelen in NFT’s je gemakkelijk afgaat.
  • NFT walletToegankelijkheid. De beste NFT wallets kun je zowel op je PC en laptop als op je smartphone en tablet gebruiken. Vaak zijn dit zogenoemde NFT wallet apps.
  • Multichain support. Hoewel de meeste NFT’s verhandeld worden op de Ethereum blockchain, zijn er ook andere blockchains die NFT’s ondersteunen zoals de Solana blockchain. Een goede NFT wallet ondersteunt meerdere blockchains, dus bijvoorbeeld Ethereum, Solana en Tezos.

NFT wallet aanmaken

Het aanmaken van een NFT wallet is een fluitje van een cent en zal zelfs voor mensen die geen computerexpert zijn een erg eenvoudige procedure zijn.

Om een NFT wallet aan te maken moet je eerst zorgen dat je Ethereum hebt. De handel in NFT’s verloopt namelijk voornamelijk in Ethereum. Deze Ethereum kun je kopen met iDEAL op websites zoals Bitvavo of Binance.

Deze Ethereum wallet koppel je eenvoudig aan je NFT Marketplace account door de instructies op de website van de desbetreffende NFT Marketplace te volgen.

Je hebt bij de hierboven genoemde websites de mogelijkheid direct de aangekochte Ethereum naar je NFT wallet te versturen.

Binance NFT Wallet

Binance NFT marketplaceEen van de populairste en beste NFT wallets is de Binance NFT wallet. Deze NFT wallet is gekoppelt aan je Binance Exchange wallet, waardoor je eenvoudig NFT’s kunt kopen met de crypto die je op Binance hebt.

Ook kan je gemakkelijk NFT’s verkopen en dan de crypto die je hiervoor betaald hebt gekregen eenvoudig omzetten in euro’s of andere crypto via de Binance Exchange.

Sorare NFT wallet

SorareDe Sorare NFT wallet is voornamelijk geschikt voor mensen die willen handelen in voetbalgerelateerde NFT’s of die fantasy football games willen spelen met hun NFT-collectie.

Sorare is namelijk een NFT Marketplace die zich richt op voetbal-gerelateerde NFT’s en hier ook een heel spel rondom ontworpen heeft. Dit is een zogenoemd play-2-earn spel, waarmee je echt geld (crypto) kunt verdienen door het te spelen.

OpenSea NFT wallet

OpenSeaDe OpenSea NFT wallet is het beste geschikt voor mensen die op OpenSea willen handelen in NFT’s. OpenSea is een decentralized NFT exchange, wat wil zeggen dat je er direct met anderen handelt in NFT’s, zonder tussenkomst van een derde partij.

Deze handel in NFT’s op OpenSea is ongereguleerd en je verloopt vrijwel anoniem. Je hoeft dus geen persoonsgegevens in te vullen of jezelf te legitimeren om te handelen in NFT’s op OpenSea.

Als je een voorstander bent van anoniem handelen in cryptocurrency en NFT’s, dan is de OpenSea NFT wallet de beste optie.

Het belang van een veilige NFT wallet

Je vraagt je misschien af waarom een veilige NFT wallet zo belangrijk is. Je raakt immers niet zomaar je private key kwijt toch? Niets is vandaag de dag minder waar. Er zijn ontzettend veel malafide NFT wallets en hackers actief.

Hackers en andere cybercriminelen verzinnen dagelijks nieuwe trucs om de toegang tot je NFT collectie en crypto te bemachtigen. Van phishing-aanvallen tot social engineering, zelfs crypto-experts zijn soms nog de dupe van weer een nieuwe crypto scam.

Het is het verstandigste om je NFT collectie offline te bewaren. Dit is mogelijk met behulp van een hardware wallet.

Om deze reden raden wij eigenlijk aan gebruik te maken van zo’n hardware wallet. De Ledger Nano X, Trezor Model T en Keep Key device zijn enkele voorbeelden van goede NFT wallets.

Hoewel je met deze hardware wallets je NFT’s (nog) niet kunt zien in de bijbehorende software, wordt hier aan gewerkt en zal dit naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst wel kunnen.

Immers heb je aan het begin van dit artikel geleerd dat je NFT wallet enkel de toegang tot je NFT’s bevat en niet je NFT’s zelf.

Ethereum wallets voor NFT’s

Mocht je geen hardware wallet willen aanschaffen, dan zijn er enkele veilige en betrouwbare online Ethereum wallets die je kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat hoewel deze redelijk veilig en betrouwbaar zijn, het nog steeds online wallets zijn. Deze zijn altijd gevoeliger voor cybercriminaliteit vergeleken met offline wallets.

MetaMask

MetaMask is een van de populairste Ethereum wallets die mensen gebruiken om NFT’s mee te verhandelen. MetaMask geeft je toegang tot web3 websites zoals NFT Marketplaces.

Met MetaMask kun je ook meerdere adressen aanmaken, zodat je je NFT’s op andere adressen kunt bewaren dan de rest van je cryptocurrency. Met het oog op veiligheid is dit wel zo verstandig.

Ook kun je met MetaMask gemakkelijk crypto swappen. Dit is handig als je bijvoorbeeld even Ethereum nodig hebt om de gas fees van het minten van een NFT te kunnen betalen.

MetaMask ondersteunt meerdere blockchains, wat handig is als je een NFT wilt kopen die enkel met Solana of Tezos te kopen valt.

Trust Wallet

Trust Wallet is een populaire mobile-only wallet app van Binance. Trust Wallet ondersteunt meerdere blockchains, waaronder de BEP-20 Smartchain van Binance. Als je wilt handelen in NFT’s op de Binance Marketplace, dan is het het verstandigste om een Trust Wallet aan te maken.

Het handige aan de Trust Wallet is dat ook deze NFT wallet een ingebouwde exchange functie bevat. Met deze functie kan je crypto’s omruilen tegen elkaar, zodat je altijd genoeg van de juiste crypto hebt om te handelen in NFT’s.

Coinbase Wallet

De meeste mensen zijn alleen bekend met de Coinbase Exchange. Echter heeft Coinbase ook een eigen wallet. Met deze Coinbase wallet is het mogelijk te handelen in NFT’s.

Je zou deze Coinbase wallet eventueel kunnen gebruiken samen met de browserextensie van Coinbase om het handelen in NFT’s eenvoudiger te maken. Dit is wel geheel op eigen risico.

Je hoeft niet per se je Coinbase wallet te koppelen aan je Coinbase exchange account. Je hebt dus ook geen Coinbase account nodig om een Coinbase wallet aan te maken voor het handelen in NFT’s.

Vragen en antwoorden

  • Welke NFT wallet is gratis?

Er zijn enkele gratis online NFT wallets, waarvan wij de Binance Trust Wallet aanraden. Andere alternatieven zijn de Coinbase wallet en MetaMask. Toch kan het verstandig zijn te investeren in de veiligheid van je crypto en NFT’s door een hardware wallet aan te schaffen. Dit is uiteindelijk de veiligste manier om je NFT collectie te bewaren.

  • Wat is een veilige en betrouwbare NFT wallet?

Over het algemeen is de Binance NFT wallet erg veilig en betrouwbaar. Binance is niet voor niets ‘s werelds grootste en populairste cryptocurrency exchange. Als je liever geen Binance NFT wallet aanmaken wilt, kun je ervoor kiezen een Sorare NFT wallet of een OpenSea NFT wallet aan te maken.

  • Wat is een goede Ethereum wallet voor NFT’s?

Wij zijn zelf van mening dat MetaMask de beste Ethereum NFT wallet is. Dit komt voornamelijk door het feit dat je vrijwel overal kunt inloggen met MetaMask en dat je meerdere adressen kunt aanmaken om zo je NFT’s van je crypto gescheiden te houden.

Welke wallet voor NFT gebruiken? Lees onze conclusie

Je hebt nu het belang van een goede NFT wallet geleerd. Ook heb je antwoord op de vraag: hoe werkt een NFT wallet? Daarnaast weet je welke betrouwbare NFT wallets er allemaal zijn en dat je zelfs een gratis NFT wallet kunt aanmaken. Tevens heb je geleerd dat je een Ethereum wallet voor NFT’s kunt gebruiken.

Wij raden aan de gratis Binance NFT wallet te gebruiken. Deze vinden wij het handigste omdat deze direct gekoppeld is aan je Binance exchange wallet. Zo kun je gemakkelijk NFT’s kopen en verkopen met de crypto op je Binance account.

Daarnaast kun je gemakkelijk de winst van je verkochte NFT’s omzetten in euro’s via de Binance exchange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *