NFT-kopen.nl

OpenSea heeft sinds de oprichting in 2017 miljoenen gebruikers weten te vergaren en is op dit moment de grootste NFT Marketplace. In deze OpenSea NFT review gaan we kijken waarom OpenSea al een tijdje ‘s werelds populairste NFT Marketplace is.

We zullen de voor- en nadelen van een NFT kopen met Opensea bespreken, de OpenSea wallet mogelijkheden en je enkele handige tips geven voor het efficiënt(er) gebruikmaken van OpenSea om NFT’s te verhandelen.

OpenSea

NFT kopen op OpenSea

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn waarom je graag een NFT zou willen kopen op OpenSea. De voornaamste reden om OpenSea te gebruiken als NFT Marketplace is voor de meeste NFT-handelaren het feit dat het een decentralized platform is.

Dit betekent dat je dus geen OpenSea wallet nodig hebt, je moet legitimeren of persoonsgegevens hoeft in te willen om NFT’s te kunnen kopen en verkopen op OpenSea.

Om een NFT te kopen op OpenSea doorloop je de volgende stappen:

 1. Als je een NFT wilt kopen op OpenSea zal je Ethereum moeten hebben. Gelukkig kun je eenvoudig Ethereum kopen met euro’s op websites zoals Bitvavo en Binance.
 2. Deze Ethereum kun je vervolgens opslaan op een Ethereum wallet. Enkele voorbeelden van veilige en betrouwbare Ethereum wallets zijn MetaMask, Binance Trust Wallet en de Coinbase Wallet app.
 3. Als je eenmaal Ethereum op een Ethereum wallet hebt, kun je een OpenSea account aanmaken en je wallet hieraan koppelen.
 4. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de verschillende NFT’s en NFT-collecties op de OpenSea NFT Marketplace bekijken. Zie je er eentje die je graag wilt hebben? Dan klik je eenvoudig op Buy.
 5. Je zult nu de aankoop moeten bevestigen vanuit je Ethereum Wallet. Zodra je dit gedaan hebt zal de vraagprijs in Ethereum van je walletsaldo af gaan en de NFT aan je NFT-collectie worden toegevoegd.
 6. kunt nu je zojuist aangekochte NFT vinden onder My NFT Collection.

Top Collection NFT

Voor- en nadelen

OpenSea is net als iedere andere NFT Marketplace, zoals bijvoorbeeld Sorare of de Binance NFT Marketplace niet perfect. Er zitten dus zowel voor- als nadelen verbonden aan het handelen in NFT’s op OpenSea.

Omdat we deze OpenSea NFT review graag zo eerlijk mogelijk willen houden, zullen wij hieronder even de OpenSea voor- en nadelen bespreken:

Voordelen:

 • Anoniem handelen in NFT’s. OpenSea is een zogenoemde decentralized NFT Marketplace en je hebt alleen een Ethereum wallet nodig om te beginnen met handelen in NFT’s op OpenSea.

Je hoeft dus geen OpenSea wallet te hebben en je bent altijd volledig in controle over je eigen NFT’s. Ook dien je je niet te legitimeren of persoonsgegevens in te vullen om een OpenSea account te openen.

 • Het grootste aanbod NFT’s en NFT-collecties. Er worden op OpenSea dagelijks miljoenen NFT’s aangeboden, waaronder de nieuwste NFT’s en meest veelbelovende NFT’s van 2022.
 • Grote community. Op dit moment maken er zo’n half miljoen mensen dagelijks gebruik van de OpenSea NFT Marketplace. De Discord server van OpenSea telt 125,000 leden en de developers van het handelsplatform beantwoorden hier vragen van gebruikers.

Nadelen:

 • Hoge transactiekosten. De NFT’s op OpenSea worden allemaal verhandeld in Ethereum, wat betekent dat de transactiekosten of de gas fees aardig hoog zijn. De exacte transactiekosten hangen af van ”hoe druk het is op het Ethereum-netwerk.”
 • Frauduleuze werknemers. In het verleden heeft een werknemer van OpenSea goedkoop NFT’s weten te bemachtigen, voordat deze op de homepagina van het platform te zien waren, waardoor deze werknemer deze NFT’s voor de hoofdprijs heeft weten te verkopen. OpenSea heeft hier niets tegen gedaan.

OpenSea ervaringen

Het kan goed zijn dat je al van andere mensen die bezig zijn met het kopen en verkopen van NFT’s negatieve OpenSea ervaringen hebt gehoord en er daarom nog aan twijfelt een OpenSea account aan te maken.

Wij kunnen je in ieder geval gerust stellen dat OpenSea een geweldig NFT handelsplatform is, maar dat je er niet lukraak moet gaan handelen in NFT’s.

Wat je namelijk nooit moet vergeten, is dat OpenSea een decentralized en in wezen niet-gereguleerde NFT Marketplace is. Je moet dus ontzettend oppassen met wat je doet. Laat je niet door een NFT verkoper ompraten een NFT trade te doen verlopen buiten het platform, bijvoorbeeld.

Wij hebben zelf voornamelijk positieve OpenSea ervaringen, maar merkten wel dat als je actief raakt op de OpenSea Discord server, je toch benaderd zal gaan worden door allerlei malafide lui.

Ons advies is dan ook: trek je hier niets van aan en handel volledig anoniem in NFT’s op OpenSea zelf en geef nooit je echte persoonsgegevens aan andere NFT traders. Sluit ook geen deals buiten het platform om, hier zit altijd een luchtje aan.

NFT's veilig traden

OpenSea wallet gebruiken

Zoals we hierboven al even kort uitgelegd hebben, is er dus geen OpenSea wallet omdat OpenSea volledig decentralized is. Je dient een Ethereum wallet zoals MetaMask, de Binance Trust Wallet of de Coinbase Wallet app te koppelen aan je OpenSea account.

Dit is totaal niet ingewikkeld en OpenSea geeft je na het succesvol aanmaken van je OpenSea NFT account hele duidelijke instructies hoe je dit precies moet doen.

De eerste keer kan dit dus lastig overkomen, maar als je Ethereum wallet eenmaal gekoppeld is aan je OpenSea NFT account, dan wordt het je NFT wallet en dan is alles geregeld voor toekomstige NFT aankopen.

NFT’s verkopen op OpenSea

Als je een NFT bezit die je graag wilt verkopen op OpenSea, dan gaat dit eigenlijk net zo eenvoudig als een NFT kopen met OpenSea.

Om een NFT te verkopen op OpenSea doe je het volgende:

 1. Log in op OpenSea en klik rechtsboven op je profiel avatar.
 2. Selecteer de NFT die je wilt verkopen.
 3. Je ziet nu de actuele koers van de waarde van je NFT.
 4. Vervolgens heb je de mogelijkheid je NFT te verkopen op OpenSea voor een Fixed Price of via een Timed Auction.
 5. Nu stel je in hoeveel je voor je NFT wilt hebben of vanaf hoeveel mensen er op kunnen bieden. Je kunt ook je NFT reserveren voor een specifieke koper.
 6. Bevestig de transactie door de transactie te ondertekenen.

Tip: houd er rekening mee dat OpenSea flinke kosten in rekening brengt voor het handelen in NFT’s op hun NFT Marketplace.

Zo betaal je 2,5% transactiekosten voor de verkoop van een NFT, maar ook nog eens 10% creator fee aan de ontwerper van de NFT. Bereken deze in totaal 12,5% transactiekosten dus mee in je verkoopprijs.

Conclusie

Wij hopen dat je alles wat je wilde weten over NFT’s kopen op OpenSea in deze OpenSea review te weten bent kunnen komen. Ook weet je nu wat de trucs zijn van malafide OpenSea NFT verkopers en hoe je deze het beste kunt vermijden. Daarnaast ben je op de hoogte van de kosten van het handelen in NFT’s op OpenSea.

Natuurlijk hopen wij dat je enkel positieve OpenSea ervaringen zult hebben en natuurlijk als het even meezit, een beetje winst maken met het kopen en verkopen van NFT’s op OpenSea!