NFT-kopen.nl

Wat begon als een fantasy football game op de blockchain is uitgegroeid tot een gigantische NFT Marketplace waar voor miljoenen euro’s per maand verhandeld wordt in NFT’s. Sorare is op dit moment een van de voornaamste NFT marketplaces en daar zijn goede redenen voor.

Het is in eerste instantie een NFT Marketplace waar je niet alleen kunt handelen in NFT’s, maar er ook mee kunt spelen tegen andere spelers en NFT-verzamelaars.

Het spel op Sorare heeft veel weg van Online Soccer Manager. Voor voetballiefhebbers is Sorare dus de place to be als het om crypto en NFT’s gaat. Aangezien wij zelf aardig wat potjes gespeeld hebben, leek het ons eens tijd onze Sorare ervaringen te delen.

In deze Sorare NFT review gaan we het dan ook niet alleen hebben over het fantasy football spel op Sorare, maar ook over de NFT Marketplace, hoe het NFT kopen op Sorare precies werkt en dergelijke.

Sorare NFT

NFT kopen op Sorare

Om het fantasy football spel te spelen op Sorare heb je natuurlijk wel eerst een team nodig. Je stelt je voetbalteam samen uit digitale spelerskaarten waarvan je eerst de NFT’s moet kopen. Vervolgens kun je dan meedoen aan de verschillende leagues.

De Rookie League, of Managers League is de eerste league waaraan je kunt meedoen, waarvoor je in totaal 5 spelers, oftewel 5 Sorare NFT’s nodig zal hebben. Je kan deze NFT’s kopen op Sorare via de Transfer Market.

Hoe je precies een NFT kopen met Sorare kunt zullen we even kort stap voor stap uitleggen:

1. Crypto storten op Sorare

Je Sorare NFT’s zijn niet gratis en deze zul je dus eerst moeten kopen. Een NFT kopen op Sorare doe je met Ethereum. Je kunt eenvoudig Ethereum kopen met euro’s op websites als Bitvavo en Binance. Vervolgens verstuur je dan deze Ethereum naar je Sorare NFT wallet.

2. Sorare NFT’s kopen

Wanneer je eenmaal Ethereum op je Sorare NFT wallet hebt, navigeer je naar de Transfer Market. Hier zie je allerlei NFT’s staan die je kunt kopen voor verschillende prijzen.

Ons advies is om te gaan voor Limited Cards en Common Cards. Deze zijn minder zeldzaam dan rares en een stuk goedkoper om te kopen.

Bovendien kun je in het begin alleen nog maar meedoen aan de Rookie League Division 5, waarbij je geen dure kaarten kunt gebruiken. Het is dus het verstandigst om gewoon een team samen te stellen en eventueel wat extra bankspelers van goedkope Sorare NFT’s.

Zodra je een paar NFT’s gevonden hebt die je wel in je team wilt hebben, voeg je deze toe aan je NFT collectie op Sorare door deze simpelweg aan te klikken en te kopen. Sorare regelt verder alles voor je en het spreekt voor de rest vrij voor zich.

3. Deals sluiten met andere managers (optioneel)

Als je speler NFT’s wilt hebben van andere managers, heb je de optie deze van hen te kopen. Je zult dan een bod moeten doen via de Market tab en dan op Manager Sales klikken. Houd er rekening mee dat spelers aanzienlijk meer vragen voor hun NFT’s dan dat deze uiteindelijk waard zijn.

Ons advies is dan ook enkel NFT’s van andere managers te kopen als je echt niet anders kan en niet via de normale Sorare Transfer Market aan je NFT’s kunt komen.

Collect en trade Sorare NFT

Voor- en nadelen

Iedere NFT Marketplace heeft zo zijn voor- en nadelen en helaas is Sorare geen uitzondering op deze regel. Aangezien wij graag open en eerlijk zijn in onze Sorare NFT review belichten wij dan ook even de nadelen van het platform:

Voordelen:

 • Ideaal NFT platform voor voetballiefhebbers
 • Leuke fantasy football game waar je geld mee kunt verdienen door het te spelen (play 2 earn)
 • Makkelijk te gebruiken voor mensen die nieuw zijn met crypto

Nadelen:

 • Alleen voetbal-gerelateerde NFT’s
 • Spelers verkopen NFT’s voor veel meer dan deze eigenlijk waard zijn
 • Het kost geld om te beginnen met spelen
 • Duurder in gebruik dan bijvoorbeeld OpenSea

Sorare Ervaringen

Onze Sorare ervaringen zijn voornamelijk positief, ook al hebben we niet ieder toernooi waar wij aan hebben meegedaan gewonnen.

Wat wij echt tof vinden is dat het gratis is om mee te doen aan de toernooien op Sorare en dat de top 30% spelers altijd 2 rares krijgen en ongeveer 100 euro. Hierdoor heeft Sorare naar onze mening veel weg van Axie Infinity.

Je koopt dus namelijk de NFT’s van je spelers en daarna is het gewoon een play 2 earn game, waar je in wezen dus geld mee kunt verdienen. Natuurlijk heb je dan de drang je winst steeds weer te herinvesteren in betere NFT’s om je winkans te vergroten.

Toch is er zeker de mogelijkheid echt goed geld mee te verdienen, voor een paar minuten van je tijd iedere dag, door dit gewoon een beetje slim aan te pakken en af en toe je Ethereum uit te laten betalen.

Als je goed bent in Online Soccer Manager is Sorare dan ook de manier om dit te laten blijken, alleen dan voor echt geld.

Scout Soccer

Sorare wallet gebruiken

Om speler NFT’s te kopen op Sorare, heb je Ethereum nodig op je Sorare wallet. Deze NFT wallet fungeert als een soort bankrekening, waarmee je je speler NFT’s koopt, verkoopt en mee kan bieden op veilingen.

Sorare is een zogenoemd decentralized Web 3.0 platform, waardoor je dus een Ethereum wallet zal moeten hebben en deze koppelen aan je Sorare account. Je kunt niet gewoon met euro’s Sorare NFT’s kopen.

Enkele goede Ethereum wallets die wij aanraden zijn MetaMask, Coinbase Wallet en Binance Trust Wallet. Dit zijn alle drie online NFT wallets.

Houd er rekening mee dat geen van deze drie NFT wallets zo veilig is als gewoon je Ethereum opslaan op een offline hardware wallet zoals een Ledger Nano X of Trezor Model T device. Hoewel je (nog) niet je NFT-collectie kunt zien in de software die hoort bij deze hardware wallets, zal dit in de toekomst waarschijnlijk wel kunnen.

NFT’s verkopen op Sorare

Een NFT verkopen op Sorare is net zo eenvoudig als een NFT kopen op Sorare. Je zult overigens merken dat je al vrij snel je eerste NFT’s zal willen verkopen, aangezien je geen plek meer hebt voor deze ‘’slechte’’ spelers en plaats moet maken voor betere.

Een van de beste NFT tradingstrategieën is overigens het kopen van goedkope NFT’s op Sorare en deze met winst verkopen, zodat je wat duurdere speler NFT’s kunt kopen. Om een NFT te verkopen op Sorare doe je het volgende:

 • Navigeer naar My Club en vervolgens naar My Cards. Vervolgens klik je op de NFT die je wilt verkopen en klik je op Sell My Card.
 • Je NFT komt nu op de Transfer Market te staan en andere managers kunnen er op gaan bieden. Vanaf nu ontvang je notificaties iedere keer dat iemand een van je NFT’s kopen wilt, dus houd je smartphone goed in de gaten.
 • Wanneer je een bod ziet dat je wel bevalt, klik je op Accept Offer.
 • De NFT is nu succesvol verkocht en de Ethereum zal op je NFT wallet automatisch worden bijgeschreven.

Conclusie

Sorare is een unieke NFT Marketplace waar je daadwerkelijk iets met je NFT’s kunt doen. Het play 2 earn spel is niet alleen leuk om te spelen, maar je kunt er ook nog eens goed geld mee verdienen.

Daarnaast is Sorare gewoon handig, veilig, eenvoudig en een ideale plek voor mensen die nog vrij nieuw zijn met crypto en NFT’s.  Wij raden dan ook iedere voetballiefhebber aan om het in ieder geval eens te proberen. Zo veel heb je niet te verliezen, aangezien de common cards (nog) vrij goedkoop zijn.